Kell, hogy javítsd az életeden, de akkor követned kell ezeket az iránymutatásokat

 

Lehet, hogy csak most döntöttél úgy, hogy belevágsz egy személyes fejlődési programba, vagy talán már el is kezdtél egyet. Akárhogy is, gratulálok! Az önmagad fejlesztésére irányuló tudatos erőfeszítés dicséretes vállalkozás. Olvass tovább, hogy felfedezz néhány tippet, amelyek segítségével többet hozhatsz ki a személyes fejlődési erőfeszítéseidből. Lehet, hogy a jobb eredmények vagy a gyorsabb fejlődés már karnyújtásnyira van.

 

Amikor az életedben lévő érzelmi lehangolókkal foglalkozol, az önsegítés sokszor megoldást jelent az emberek számára. Mint bármi más az életben, ez is elkötelezettséget igényel a sikerhez, de mindig van lehetőség a fejlődésre, és mindig törekedned kell arra, hogy jobbá tedd magad. Ne feledd, hogy mindig tartsd fel a fejed.

 

Engedj időt magadnak a pihenésre. Soha ne hagyd magad túlságosan stresszelni. Mindig szakíts időt a kikapcsolódásra. Vegyél egy hosszú, forró fürdőt. Feküdj le, és olvass egy könyvet. Szakíts időt arra, hogy megnézz egy olyan filmet, amit élvezel. A lazítás csökkenti a stresszt, és valóban javíthatja a hangulatodat.

 

Találj egy bajnokot, aki segít, hogy elkötelezett maradjon, és aki bátorít, ha nehézségekbe ütközöl. A bajnokod lehet valaki, aki közel áll hozzád a magánéletedben, egy szakmai fejlődési tanácsadó vagy egy megbízható mentor a munkahelyeden. Ennek a tippnek az a lényege, hogy biztosítson egy erős támogató mechanizmust, amely segít abban, hogy koncentrált és elkötelezett maradj a személyes fejlődési céljaid iránt.

 

Néha remek önsegítő ötlet, ha találsz egy hitet, aminek szentelheted magad. Nehéz időkben hajlamosak vagyunk arra, hogy azon rágódjunk, ami éppen nyomaszt minket, és szem elől tévesztjük a nagyobb képet. A vallásos hit segít a nagyobb képre összpontosítani, miközben a nehézségekről egy magasabb erőre helyezi a hangsúlyt.

 

A nagy csoportokkal való társas érintkezés hangfalat biztosít az ötletekhez, és segít a valósághoz kötni az embereket. Egy-két személyes vélemény okozhat némi szorongást, de egy nagy létszámú fórumon többféle nézőpontot is meghallgathatunk. Ilyenkor több lehetőséget tudsz objektíven mérlegelni, mintha csak a saját hangodat vagy barátod, vagy kritikusod hangját hallanád.

 

Szakíts ezekkel a rossz szokásokkal! Az olyan szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás nem csak az egészségedre ártalmasak, de negatívan befolyásolják mások véleményét is rólad. Még a saját magadról alkotott véleményedet is negatívan befolyásolják. Ráadásul a rossz szokások gyakran drágák! Döntsd el, hogy egyszer és mindenkorra megszabadulsz tőlük!

 

Csapj bele a lecsóba! Mindannyian hallottunk már a kisvonatról, amelyik azt hitte, hogy képes rá, és a teknősbéka, amelyik legyőzte a nyulat a versenyben. Ha folyamatosan dolgozunk egy cél elérése érdekében, akkor végül eljutunk oda. Csak tovább kell zötykölődnünk vagy talán még kúsznunk is, és végül el fogjuk érni a célunkat.

 

Tegyük meg az első lépést. Függetlenül attól, hogy milyen célt tűztünk ki magunk elé, valahol mindannyiunknak el kell kezdenünk. Dobd ki azokat az üres kartondobozokat a tárolóhelyedről, és felszabadul a hely, hogy elkezdhesd a többit rendszerezni. Adj le egy kilót, és valószínűleg több is követi majd. A lényeg az, hogy egyszerűen csak kezdd el.

 

Egy fantasztikus önsegítő tipp a szorongás ellen, hogy menj el egy koncertre egy barátoddal vagy egy kis csoporttal. A koncertek nagyszerű helyek az ismerkedésre és a szocializálódásra, de ha a dolgok kicsit soknak bizonyulnak, akkor csak hátradőlhetsz és élvezheted a zenét kínos szociális helyzetek nélkül.

 

A társas helyzetekben való félénkség nagy kellemetlenségek és elszalasztott lehetőségek forrása lehet. Megtanulhatod leküzdeni ezt a hiányosságot, amikor először találkozol egy új emberrel. Hogyan? Nos, először vegyél egy mély lélegzetet, majd gyorsan gondolj vissza életed egy olyan pillanatára, amikor büszke voltál egy teljesítményedre, magabiztos voltál a képességeidben, vagy a siker küszöbén álltál. Ez az emlék egy plusz lökést ad, ami a hangnemeden és a nyugalmadon is tükröződik, és biztosan jó benyomást kelt.

A céljaid eléréséhez fel kell ismerned, hogy mi motivál téged. Bár mások tanácsai hasznosak lehetnek, ne lepődj meg, ha az, ami nekik beválik, neked nem válik be. Ha felismered, hogy mi motivál téged, képes leszel egy olyan jutalmazási rendszert felállítani magadnak, amely segít abban, hogy a célodra koncentrálj.

 

Nagyszerű személyes fejlődési tipp, ha felismered és beismered magadnak, hogy nagy a szakadék aközött, ahol az életed jelenleg tart, és aközött, ahol szeretnéd, hogy legyen. Ha nem fogadod el és nem ismered el a jelenlegi helyzetedet, akkor nincs esélyed arra, hogy változtass és javíts az életeden.

 

Elemezd a tetteidet. Talán a nap végén rájössz, hogy megbántál valamit, amit tettél. Próbáld megérteni, miért cselekedtél így, és ha tudod, hozd helyre a dolgokat. Azzal, hogy tisztában vagy a reakcióiddal, és azzal, hogy miért reagáltál úgy, ahogyan reagáltál, sok jövőbeli hibát elkerülhetsz.

 

Fordíts figyelmet a részletekre. A boldogabb élet felé vezető cselekvési terv felállítása jó kezdet, de gyakran az apró részletek azok, amelyek miatt az emberek kudarcot vallanak. Számold ki pontosan a dolgokat: állíts fel egy költségvetést, és ossz fel egy feladatot több kisebbre, ahelyett, hogy egy tág és homályos tervet követnél.

 

Az emberekkel való bánásmódban mindig következetesnek kell lenned. Vannak olyan értékeid, amelyek fontosak számodra: kövesd őket mindennap. Ne tegyél semmilyen kivételt. Ne bánj másként az emberekkel, hacsak nincs rá jó okod. Például, ha valaki, akiről tudod, hogy nem bízhatsz meg benne, nem jó bizalomgerjesztő.

 

Találd ki, mi az a dolog, ami visszatart a céljaid elérésétől. Ha rámutattál a leglényegesebb dologra, akkor próbálj meg olyan olvasmányokat találni, amelyek segítenek neked ebben a folyamatban. Sok olyan könyv van, amely az önsegítésre koncentrál mindenféle problémára.

 

A személyiségfejlesztés valójában a folyamatos fejlődésről szól. Ennek érdekében új ötletek és új stratégiák beépítésével javíthatod a saját személyiségfejlesztési rutinodat. Még a legjobb személyiségfejlesztési program is elveszítheti hatékonyságát, ha hagyod, hogy elsorvadjon. Az olyan tippek, mint a fentiek, segíthetnek megfiatalítani a programodat - vagy nagyszerű kiindulópontot adhatnak egy új program kidolgozásához.